MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 YARIYIL TATİLİ BAŞLADI!

Yenişehir İlçesi, Adnan Özçelik Ortaokulunda yapılan karne töreniyle 21 bin 538 öğretmen ve 369 bin 192 öğrencinin yarıyıl tatili başladı.
2014-2015 YARIYIL TATİLİ BAŞLADI!

 

 

2014-2015 YARIYIL TATİLİ BAŞLADI!

 

            Yenişehir İlçesi, Adnan Özçelik Ortaokulunda yapılan karne töreniyle 21 bin 538 öğretmen ve 369 bin 192 öğrencinin yarıyıl tatili başladı.

            2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Karne Töreni Yenişehir M.Adnan Özçelik Ortaokulunda yapıldı. Törene; Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mezitli İlçe Mili Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Vekili Cezmi Türk Göçer bugün itibari ile hem ülkemiz hem ilimiz için mutlu bir gün olduğunu belirterek, “Birazdan yapacağımız karne töreni ile yarıyıl tatilini başlatmış oluyoruz. Genç Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri devam eden eğitim gönüllüğümüz ve irademiz, bugün, hala devam ediyor.” diye konuştu.

Cumhuriyeti kuranlar ve sonrasında yönetime gelenlerin eğitime önem vermeden muasır medeniyet seviyesine çıkılamayacağını gördüğünü kaydeden Türk Göçer, bugün artık Türk Eğitim Sisteminin uluslararası standartları yakalayan bir konuma geldiğini söyledi.  

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise  “2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını bitirirken, çocuklarımızın ve ailelerin heyecanına ortak olmak için bir araya geldik. Bu buluşmanın kahramanı olan çocuklarımız adına hoş geldiniz. Büyük bir mutluluk ve ümit içindeyiz. Bunları sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.  Bugün 21 bin 538 öğretmen, 369 bin 192 öğrencimiz, karne töreninden sonra, tatile girecek” dedi.

Karne, çocuklarımızın tek başına değerlendirildiği bir sonuç olmadığını belirten Gül, "karne; öğretmenin, öğrencinin ve ailenin ortak değerlendirmesidir. Karnenin tek başına çocuklara mal edilmesi, onlara yapılan büyük bir haksızlıktır. Karne, tek tek herkesin görevini ne kadar yaptığının karşılığıdır. Çocuğun; kişiliğinin, zekâsının, yeteneklerinin ve hayattaki duruşunun ifadesi gibi görünse de karneyi bir süreç olarak görmek, eğitim açısından daha önemlidir. Karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok neden vardır. Aile içi geçimsizlikler, anne babanın çocuğa yeterince zaman ayırmaması, kontrolsüz oyun ve televizyon saatleri çocuğun zihin kapasitesini yorar ve asıl hedefe odaklanmasını engeller. Karne, aileye ve öğretmene çocuğun nerede olduğunu gösterir. Hangi değerlerin eksik, hangi değerlerin yeterli olduğunun kanıtıdır” diye ifade etti.

           Gül, “Başarısız çocuk diye bir tarifi kabul etmediğimi ifade ediyorum. Her çocuk, kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahiptir. Başarının ve başarısızlığın, sebep sonuç ilişkisi ile doğru bir durum tespiti yapılmalıdır. Karnedeki olumlu yönlerden başlayıp, eksiklikler ve zorluklar hakkında konuşulması gerekir. Çocuklar olduğu gibi kabul edilmeli, onlardan kapasiteleri dışında, başaramayacakları işler beklenmemelidir. Onları başkalarıyla karşılaştırmayın. Bu durum onları ya öfkelendirir ya da fazla sindirir. Her durumda da olumlu sonuç alamayız. Karne, sizlere göre, ne kadar başarısız olsa da çocuğun olumlu gelişmelerini takdir edin. Başkalarının yanında onları küçük düşürmeyin” diye konuştu.

 

 Anne babaların çocuklarını koşulsuz sevdiğini kaydeden Gül, “Ancak başarının koşulları vardır. Daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyet… Bunlar bizim yol haritamız için, temel prensipler olmalıdır. Böylece çocuklarımız daha çok sevgi, güven, istek duyacaklar; Tatilin bir haftasını dinlenmeye, bir haftasını yeni bir başlangıç için ayırmalıyız” diye vurguladı.

 Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili Çocuklarımız! En güzel rüyamız… Geleceğimizin sahibi… Karşılıksız sevdamız olan sevgilerin en büyüğü yavrularımız!  En güzel hayaller ümitlerimiz için kurulur. Bizler, sizlerin dünyası için, bugün, geleceği en güzel şekilde hayal etmek istiyoruz. Varlığınız, var olma sebebimiz. Bizler, sizlere ne kadar borçluysak, sizlerde, geleceğe o kadar borçlusunuz. Bu borcu ödemenin tek yolu; evrensel bir değer olmak için iyi birer insan olmanız. İnsanları mutlu etmek için insanlık adına çok çalışın. Kazandığınız değerleri, dünyanın başka bölgelerindeki ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşın. Bizleri, biz yapan bütün değerleri yüceltin.” dedi.

Vali Vekili Cezmi Türk Göçer ve il Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, karneleri dağıtarak, iyi bir tatil geçirmelerini diledi.

 

 

           

 

 

 

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dumlupınar Mah. GMK Bulvarı 33130 Yenişehir/MERSİN - 0324 329 14 81 / 84

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.