MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Danışma Komisyonu Sene Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Danışma Komisyonu Sene Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Danışma Komisyonu Sene Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı


2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İl Millî Eğitim Danışma Komisyonu Sene Sonu Değerlendirme Toplantısı  Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Maarif Müfettişleri Koordinatörü Necip Tokyay, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Duman, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Koca yapmış olduğu konuşmasında , "2017-2018 Eğitim-Öğretim yılını tamamlarken bu yıl içinde eğitim adına yaptıklarımızı değerlendirmek amacıyla, ikinci dönem Danışma Kurulu sene sonu toplantısını yapmak için  bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Eğitim zor bir görev; çünkü büyük emeklerle her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştığımız bize emanet edilmiş yavrularımız için her sene biraz daha fazla gayret ve emekle daha iyiye, daha güzele, daha çağdaşa yönelmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız her zaman milli değerlerine sahip çıkan ama çağının bütün ilmini ve teknolojisini kullanan ve onları üretecek bilgi ve yeteneğe sahip öğrenciler yetiştirmektir. Bu amaçla okul ve derslik sayılarının daha da artması, normal eğitime geçişin daha da hızlanması amacıyla büyük gayretler sarf ediyoruz. Yatırımlarımızı arttırdık ve hızlandırdık hem Milli Eğitim Bakanlığımızın hem de hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle yapılan yatırımlar sürmektedir" dedi.

Koca konuşmasına; "Avrupa Birliği projelerinde başarımız yüzümüzü güldürmeye devam etmektedir. Her yıl yüzlerce öğrenci ve öğretmenimiz Avrupa’daki eğitimi, yenilikleri görmek, öğrenmek ve döndükten sonra buradaki öğrenci ve öğretmenlerle paylaşmak amacıyla Avrupa’ya gitmektedir. Hazırlanan Avrupa Birliği Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projelerinde ise yine 2017 yılı verilerine göre Türkiye Üçüncü’sü olmayı başardık.Yine hepimizin çok önem verdiği ve ısrarla üzerinde durduğu TÜBİTAK  49. Lise Öğrencileri  Araştırma Proje Yarışmalarında   868 başvuruyla Mersin, Türkiye Birinciliğini elde etmiştir.Yenilikçilik ödüllerine gelince bu yıl içinde başvuru sayımızı 402’ye yükseltmeyi başardık, bu gayret okullarımızın daha güzel, eğitimin daha etkin olması içindir. Amaç sadece öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda daha güzel bir eğitim almalarıdır.Mersin, 2015 ve 2016 yılı içerisinde AVRUPA KALİTE ETİKETİ alan e-Twinning projeleri ile Türkiye’de birinci sıraya yükselmiştir." diyerek devam etti.

Mersin´de eğitim alanında yapılan hizmetlerin tümüne vurgu yapan Koca;"İlimizde kitap okumanın önemine daha fazla dikkat çekmek amacıyla İl Milli Eğitim binamızın duvarını kitap kapaklarıyla donattık. Bu, yediden yetmişe herkeste bir farkındalık yarattı. Ayrıca yine bu yıl bir milyon öğrencimizin sinemayla buluşmasına vesile olduk. Öğretmen Akademisiyle birçok öğretmenimizin mesleki yeterlilik alanında daha fazla eğitim almalarını sağladık. Elbette ki Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezi’nin açılışını sağlamamız ve orayı bir öğrenim merkezi haline getirmemiz de gerçekten eğitim adına attığımız önemli adımlar arasındadır.

Düzenlediğimiz Kariyer Buluşmaları’nda da öğrencilerimize rol model olacak saygın meslek sahipleriyle öğrencilerimizin buluşmalarını sağladık. Bu durumun öğrencilerimiz üzerinde son derece etkili olduğunu fark ettik. Emniyetle işbirliği çerçevesinde öğrencilerimizin bilinçlenmesi için seminerlere ve proje ortaklığına devam edilmiştir.Üniversitemizle olan ortak çalışmalarımız da hız kesmeden artarak devam etmektedir. Suriyeli öğrencilerimizin okullarımıza entegrasyonu başarıyla sağlanmıştır.

Sayın Konuklarımız, bütün bu arz ettiklerim sene başında yaptığımız toplantıda alınan kararların uygulamalı örnekleridir. Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın, Sayın Valimizin ve özellikle Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN’ın desteği ve büyük katkılarıyla, çok daha güzel sonuçlara ulaşacağımıza olan inancım sonsuzdur. Bu vesile ile yaptığımız bu toplantıda alınan tavsiye kararlarının ilimizde yaşanan eksiklere çözüm yolu olmasını diler, saygılar sunarım. " diyerek sözlerini noktaladı.

07-06-201807-06-201807-06-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dumlupınar Mah. GMK Bulvarı 33130 Yenişehir/MERSİN - 0324 329 14 81 / 84

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.