MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Kutlama Programı

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Kutlama Programı

 

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Kutlama Programı


2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Aydınlıkevler İlkokulunda bir tören düzenlendi. Törene; Vali Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

 

Törende konuşan Vali Su, “Her fırsatta dünyanın en önemli işinin eğitim olduğunu söylüyoruz. Ülkemizin geleceğini inşa edecek olan yarının idarecileri, ekonomistleri, ticaret adamları ve esnaflarını oluşturacak çocuklarımızın eğitimi bu anlamda çok önemlidir. Ülkemizi geleceğe taşıyacak, çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz” dedi.

 

           Öğrencilere hitap eden Su, “Bugün bir kısmınız okula ilk defa başlayacak, bir kısmınız da tatili bitirdi ve okula dönecek. Okul sizin için ayrı bir dünyadır. Okuldaki tüm imkanlardan en iyi şekilde faydalanmalısınız. Çünkü kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz gelecekte hem kendi hayatınız açısından, hem de ülkemiz ve Milletimizin geleceği açısından en önemli şeyi yapmış olacaksınız.”

 

           Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözüne atıfta bulunan Su, “Yeni nesli yetiştirmek, çocuklarımızı eğitmek sizin ellerinizdedir. Çünkü her sanatkârın bir hammaddesi vardır, sizin hammaddeniz ise insandır. Yani en önemli yüreği siz yetiştireceksiniz. Bu bakımdan çocuklarımızı her alanda üstün bir şekilde yetiştirmek için gayret sarf edeceğinize inanıyorum.”

 

Velilere de önemli görevler düştüğünü anlatan Su, ailelerin çocuklara olan yaklaşımının önemine değinerek, “Çocuklarımıza her alanda yardımcı olmalı, sadece okul içinde değil okul dışında da çocuklarımızı kontrol etmeli, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde konuştu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca yaptığı konuşmada, “Küçücük adımlar büyük bir binanın bahçesinde ürkekçe ilerler. Minik eller anne babanın ellerinden sıkıca tutmuştur. Gözlerdeki şaşkın bakış gönüldeki heyecanın eseridir. Tüm eğitim hayatını kuracağı ilk günün coşkusu küçük çocuğun yüreğinden bazen bir hıçkırık olarak taşar; bazen de gözünden birkaç damla yaş. Her şey sınıfa girene kadardır. Sınıfta başlar yaşanacak güzellikler. Ya bir anne şefkatiyle gülümser biri ya da bir baba güveniyle karşılaşır gözleriniz. Öğretmendir o sınıfta devleşen insan. Ana gibi yar baba gibi diyardır o.”

 

Koca,“Yeni eğitim-öğretim yılımızın başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere gerek velilerimize, gerekse tüm memleketimize ve  özellikle bu güzel şehrimize hayırlı olması temenni ediyor; başarılarla dolu, sağlıklı bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum. İlimizde bugün 22 bin 875 öğretmen, okulayeni başlayan 34 bin 360 anasınıfı ve 21 bin 906 1. Sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 375 bin 136 öğrenciyle, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içindeyiz” dedi.

   Velilere de seslenen Koca, “En değerli varlıklarınızı emanet ettiğiniz bu okullar sizin de desteğinizle daha da güçlenecektir. Bu nedenle sık sık öğretmenlerinizi ve okulunuzu ziyaret ediniz. Çocuklarınızın iyi insan olarak yetişmeleri sizlere bağlıdır. Siz onlar için birer modelsiniz. Hayatın her alanında sizi ve ülkemizi temsil edecek çocuklarınıza iyi örnek olunuz, onlardan ilginizi ve desteğinizi eksik etmeyiniz. Fedakâr Öğretmenlerimiz, size emanet edilen bu değerlerin sizden neler beklediğini en iyi siz biliyorsunuz. En güzelini yapacağınıza eminim. Çocuklarımızın yaratıcılığının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi de sizlerin görevidir” diye konuştu.

 

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Koca, “Evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız ikinci yuvanız- okullarımız- açıldı. Okulunuza dört elle sarılınız, onun sizlere sunduğu bütün imkânları en iyi şekilde kullanmaya çalışınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde yaralanınız. Yüce Allah’ın “Oku.” emrinin uygulayıcısıdır öğretmen. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyen bir halifenin öğrenme aşkına ışık tutandır. İlimin ilim bilmek olduğu kadar kendini bilmek olduğunu öğretecektir sizlere. Hayattaki en hakiki mürşidin ilim olduğunu öğretecektir. Bu güzelliklerle donanan o minik yürekleriniz kocaman gönüllere dönüşecektir; o pırıl pırıl beyinleriniz aydınlanarak yarınları hazırlayacaktır”

Koca sözlerini şöyle tamamladı: “Sizden ödünç aldığımız bu dünyayı daha yaşanır kılacaksınız. Size emanet edilen bu vatanı daha da güçlü hale getireceksiniz. Bayrakların en güzeli al bayrağımızı hep yükseklerde dalgalandıracaksınız. Bu bahçelerde koşup oynarken yalnızca büyümeyeceksiniz; aynı zamanda hem kendi hem de bizim yarınlarımızı hazırlayacaksınız. Size sevgimiz sonsuz, güvenimiz tamdır. Hepinizin başarısı daim olsun; yüzünüz gülsün, kahkahalarınız koridorları çınlatsın, neşeniz sınıflardan hayata taşsın. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun”

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması sonrasında, 4. Sınıf öğrencilerinin, okul hayatına yeni başlayan ilkokul öğrencilerine “okula hoş geldin” çiçeği vermesiyle süren törenin sonunda Vali Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

 

 

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dumlupınar Mah. GMK Bulvarı 33130 Yenişehir/MERSİN - 0324 329 14 81 / 84

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.