MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu ile Birlikte Bir Yıl

2023 Eğitim Vizyonu ile Birlikte Bir Yıl

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, İstanbul'da 2023 Eğitim Vizyonu ile 'Birlikte Bir Yıl' toplantısına katıldı.

İstabul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürümüz Adem KOCA, il milli eğitim müdürlerimiz, birçok eğitimci ve öğretmen katıldı.

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, burada yaptığı konuşmada; "Güçlü bir gelecek için güçlü öğretmen kadrosuna ihtiyacımızın olduğunu ve bununla ilgili toplumdaki bütünsel algının bu anlayışı güçlendireceğini ifade ederken  çocuklarımız  için ne istiyorsak aynısını öğretmenlerimiz için de istiyoruz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile birlikte işbirliği içinde öğretmen yetiştirmede uygulama ağırlıklı, daha çok hayatın kendisini dikkate alan, akademik bilgiyi, çocuğa şefkat göstermeyi, yetiştirmeyi kapsayan bir yaklaşımı gündeme getirmek istiyoruz" dedi. 

İlçeler düzeyinde öğretmen destek noktalarının kurulacağına ve öğretmen destek noktaları vasıtasıyla Türkiye'nin öğretmen eğitiminin, okullarındaki, sınıflarındaki her türlü iş ve işlemin nasıl geliştirileceğine dair ortak bir fikir, düşünce ve eylem alanı oluşturulacağına vurgu yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, destek noktaları ile sürdürülebilir ve sürekli eğitimi hedeflediklerini belirtti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dumlupınar Mah. GMK Bulvarı 33130 Yenişehir/MERSİN - 0324 329 14 81 / 84

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.