2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Danışma Komisyonu Sene Başı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Danışma Komisyonu Sene Başı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İl Millî Eğitim Danışma Komisyonu Sene Başı Değerlendirme Toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya Mersin Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Maarif Müfettişleri Birim Sorumlusu Necip Tokyay, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mükerrem Ekinci, Şube Müdürü Ertuğrul Yıldız, ve İl Protokolü Katıldı.
Mersin Valisi Ali İhsan Su toplantıya katılanları selamlayarak başladığı konuşmasında,
“Millî Eğitim olarak eğitimde önemli işler yapmak için çok büyük hedeflerimiz var. Kaliteyi yükseltmek, üniversiteye daha çok öğrenciyi sokabilmek okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yükseltmek gibi birçok hedeflerimiz var.
Bunları gerçekleştirmek için ne gerekiyor? Fiziki mekânla, insan…
Fiziki mekânları yapmak için gayret gösteriyoruz, 65 okul yapıyoruz ve bitireceğiz. Tekli eğitime geçilecek fiziki anlamda sorunlar çözülüyor geriye bir tek insan unsuru kalıyor,
İdareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler kalıyor, O yüzden birinci hedefimiz her öğretmen ve idarecilerde ve velilerde heyecanın her zaman var olması gerekir Bu heyecan olursa başarılı oluruz. Öğrencileri heveslendirecek işler lazım. Bunu daha iyi uygulayabilirsek çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum.
Başarılı çalışmalarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze ve idarecilere teşekkür ediyorum. Gayretlerimiz devam edecek. İnanıyorum ki Mersin eğitimde önümüzdeki yıllarda çok daha iyi yerlere gelecektir.” Dedi.
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca; Danışma Komisyonunun her yıl iki defa eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülürken karşılaştığı sorunları milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak ve eğitimin daha verimli, daha kaliteli olması için toplandığını, söyledi.
Okullaşma Oranı %100 Olacak
MEİS verilerine göre Mersin ili 2016-2017 Eğitim Öğretim yılına 1.134 okul, 372.180 Öğrenci, 13.502 derslik sayısı ve 25.469 öğretmenle başladığını vurgulayan Koca, Okul öncesi çocuklarımızın okullaşma oranının %100 olması için çalışmaların her geçen gün daha da arttırıldığını vurguladı. Koca ayrıca; Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim sunabilmek ve onları eğitimleri esnasında yaşayabilecekleri olumsuzluklardan kurtarmak amacıyla yurt sayılarının da her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.
Koca sözlerine; “Avrupa Birliği okul eğitim projelerinde son iki yıldır Türkiye birinciliğini korumaktayız. Avrupa Birliği mesleki eğitim projelerinde ise 2017 yılında Türkiye üçüncüsü olmayı başardık. Çalışmalarımız daha da hızlanarak devam ediyor. Hedefimiz her zaman daha iyi olmaktır. Durmak yok. “ diyerek devam etti.
Sayısal Verilerimizi Çok Daha Yükseğe Taşıyacağız
Mersin’in Millî Eğitim alanında yakaladığı başarıları sıralayan Koca ; “Avrupa Birliği Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık projelerinde ise yine 2017 yılında Türkiye 3.’sü olduk. Tübitak Başvurularında Mersin bölge illeri arasında başvuru sayısı olarak 626 projeyle birinciliğini korumaktadır. Bizim için önemli diğer bir ödül olan Yenilikçilik ödüllerinde de 2014-2015 yılları arasında başvuru sayımız 9 iken, 2016-2017 yılları arasında başvuru sayımızı 392’ye taşıdık. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Emeğimiz ve planlamalarımız sayesinde çalışan bütün arkadaşlarımızla birlikte sahaya kalan çalışmalarımız bu yıl 17’yi buldu. Bölgesel ödül alan çalışma sayımız 7’dir. Bu bizi Bölgesel Ödül Alanlar arasında bölgede birinci sıraya taşımaktadır. İlimiz bu başarıyla Türkiye geneli bölgesel ödül alan çalışma sayısına göre Türkiye üçüncüsü olmuştur. Sayın Valimizin destekleriyle sayısal verilerimizi çok daha yükseğe taşıyacağımıza inancım sonsuzdur. Bu gururla yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm haziruna saygılarımı sunuyorum. “ diyerek sözlerini noktaladı.
Toplantı Millî Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Yıldız’ın, Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi, Temel Eğitim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi, Ortaöğretim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi, Meslekî Eğitim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi, Yatırım Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi, Yurt ve Pansiyonlar, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Hayat Boyu Öğrenme ve Halk Eğitim Merkezleri Faaliyetleri başlıklı sunumlarıyla devam etti.