DERS KİTAPLARI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI MERSİNDE YAPILIYOR
DERS KİTAPLARI DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI MERSİN’DE YAPILIYOR
DersKitaplarıYeniden Gözden Geçiriliyor
Ders Kitapları Değerlendirme Çalıştayı Mersin Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde başladı. Çalıştaya; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Aydın Arslan,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aydoğan, Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Muharrem Köse ve öğretmenler katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Daire Başkanı Arslan, “Teknolojik gelişmeler tarafından yönlendirilen, sınırlar arası ekonomik, politik ve sosyokültürel ilişkilerin kurulması ve devam ettirilmesinde coğrafi meselelerin daha az önemli olduğu bir dünyada yaşamaktayız” dedi.
“Zamanın ruhunu yakalamak zorundayız”
Eğitimin temel unsur, teknolojinin ise eğitimin kalitesine bağlı olarak gelişen anahtar bir unsur olarak belirleyici rol oynadığına işaret eden Arslan, “ Süreç içinde oluşan bu yeni dünyada zamanın ruhunu yakalamak, modern dünyada hedeflenen yerde bulunabilmek ve teknolojik gelişimi yakalayabilmek için yeni eğitim yaklaşımları, ulusal eğitim programlarının sürekli modernizasyonu ve müfredat içeriğinin yenileştirme çalışmaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yapılmaktadır” diye konuştu.
“Somut bir durum tespiti istiyoruz”
Avrupa Birliği ile bütünleşmiş bir refah toplumu yaratmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının da kendi üzerine düşen reformları yaptığına dikkat çeken Arslan, “Bu reform çalışmaları kapsamında öğretim programları yenilenmiş ve yenilenen öğretim programlarına bağlı olarak da ders kitaplarının yenileme dönemine girilmiştir. Yeni programının içeriği doğrultusunda, yeni bir anlayış ile tasarlanmış ve bu anlayışa uygun olarak üretilmiş ders kitapları okullarımızda kullanılmaya başlanmıştır” şeklinde konuştu
Katılımcılardan özellikle somut bir durumu tespiti beklediklerini açıklayan Arslan, “Çalıştayda tespit edilen hususların ilgili birimlerle paylaşılacağını ve buradan elde edilen verilerin sisteme geri dönüşünün sağlanacağını söyledi.