MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Kodlama Saati Etkinliği

Kodlama Saati Etkinliği

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Adem KOCA "Kodlama Saati Programı"na katıldı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Adem KOCA yaptığı konuşmasında,

"Sayın Misafirler, Sevgili Öğrencilerim,

Çağımızda Bilişimsel Düşünme Yöntemi, çocuklarımızı dijital becerilerle donatarak yetiştiriyor, onları geleceğin dünyasına bugünden hazırlıyor. Bilişimsel düşünme artık yalnız bilgisayar mühendislerinin değil tüm bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çözme yeteneklerini geliştirmelerinde etkin rol oynamaktadır. 

Bilişimsel düşünme becerisine sahip bir birey, problemleri bilgisayar veya başka bir araç kullanarak çözmeyi sağlayacak şekilde formüle edebilir. Veriyi mantıksal olarak organize eder ve analiz  yapabilir. Tüm bunlardan anlıyoruz ki bilişimsel düşünme, sadece bilgisayar bilimleri, bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında değil; fen, matematik, sosyal bilimler gibi diğer alanlarda da öğrencilerin etkin ve verimli düşünmesine destek olmaktadır.  Kodlama uygulamaları bu sebeplerle  21.yy.'da  yükselen değer olmuştur.

"Yeniçağın alfabesi" olarak önemi her geçen gün artan kodlamanın, yazılımlar üretmek, uygulamalar oluşturmak ve web sitesi yapmak gibi çağımızın bilgi ve iletişim teknolojilerini yönlendiren alanların temeli olarak öne çıktığını görüyoruz.

Kodlama Neden Önemli? İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle beraber, gelişmiş ülkeler geleceğe yönelik yeni stratejiler geliştirmeye başladılar. Bunlardan  en önemlisi teknoloji ile paralel gelişmekte olan yazılımdır. Yazılım günümüzde hayatımızın her alanında gerekli duruma geldi. Bunun farkında  olan ülkeler  eğitim sistemlerinde temel baz alarak "Her kademe Kodlama Dersi" eklediler.

Değişen üretim şekillerine ayak uydurmak ve üreten dünyanın aktif bir üyesi olmak için kodlama dilini bilmek vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir. Dünyanın önde gelen endüstrileşmiş ülkelerinin eğitim müfredatlarını değiştirerek karşılamaya ciddi bir şekilde hazırlandıkları "yeni sanayi devrimi" Endüstri 4.0'da yer alabilmek için en temel becerilerden biri kodlama olarak öne çıkıyor. Kodlama becerilerini erken yaşta edinen bireyler, gelecekte üretim şekilleri başta olmak üzere hayatın her alanında kendini hissettirecek Endüstri 4.0'a hazır olarak yetişiyorlar.

Kodlama çocuklara sadece teknoloji becerileri değil; problem çözme, iletişim kurma, takım çalışması, planlama, karar verme, değerlendirme, yaratıcılık ve kritik düşünme gibi hayatın her alanında faydalı olacak, hem bugünün hem de yarının mesleklerini yapmak için gerekli olan birçok beceriyi geliştirme olanağı da sunar.

Kodlamanın küçük yaşlarda öğrenilmesinin etkisi gerçekten çok büyüktür. En çok kullanılan sosyal ağ,   yani  facebook'un kurucusu Zuckerberg kod yazmayı 9 yaşında öğrenmiştir. Bugün dünyanın en büyük bilgisayar devi olan Bill Gates ilk programını 13 yaşında yapmıştır. Erken yaşlarda henüz çocuğun zihni yalnızca bilgisayar oyunlarıyla dolmamışken ona programın nasıl oluştuğunu anlatmak onlar açısından son derece önemlidir.

Geleceğin dâhilerinin bizim çocuklarımız arasından çıkacağına inanıyorum. Onları  aydınlık  bir gelecekte başarılı, azimli ve kariyer sahibi bireyler olarak hayal ediyorum. Bu vesileyle projeye katkı sunan proje ortaklarımıza ve siz sevgili çocuklarımıza  sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

11-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-201911-12-2019

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dumlupınar Mah. GMK Bulvarı 33130 Yenişehir/MERSİN - 0324 329 14 81 / 84

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.