MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mersin Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazır

Mersin Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazır

2016-2017 eğitim öğretim yılı Mersin için başarılarla dolu bir yıl oldu.

2015 TUİK eğitim verilerine göre iller sıralamasında 17. durumda bulunan Mersin, İl Millî Eğitim Müdürü Adem KOCA önderliğinde yürütülen “Mersin Eğitimin Niteliğinin Geliştirilmesi” projesi ile farklı alanlarda pek çok başarılı çalışmaya imza atmıştır.

  • Eğitim Ortamları ve Fiziki Alanlar
  • Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenlerin Geliştirilmesi Alanı
  • Akademik ve Kültürel/Sosyal/Sportif Alanlarda Öğrenci Faaliyetleri Alanı
  • Eğitimin Paydaşları ile İşbirliği Alanı

Başlıklarında yürütülen projeler sonucunda 2016-2017 eğitim öğretim yılı Mersin için başarılarla dolu bir yıl olarak geçti.

2017 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) Faaliyeti kapsamında sunulan projeler arasında Mersin ilimiz 22 Asil ve 17 Yedek proje ile TÜRKİYE BİRİNCİSİ olmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Eğitim ve Öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacı ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 5.sini düzenlemiş olduğu "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamındaMersin İlimiz; 3357 proje arasında Saha İncelemesine kalan Proje sayılarına göre TÜRKİYE İKİNCİSİ,  Bölge illeri sıralamasında 17 Proje ile BÖLGE BİRİNCİSİ olmuştur.

01-03 Aralık 2016 tarihlerinde, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Antalya´da  düzenlenen 7. eTwinning Ulusal Konferansında Mersin´den 23 öğretmeniyi örnekler proje stantları kurarak ve atölye çalışmalarına katılım sağlayarak ilimizi başarı ile temsil etti. Böylelikle 2015 yılı içerisinde Avrupa Kalite Etiketi alan eTwinning projeleri ile Türkiye’de birinci olan Mersin başarısını bu kez proje sayısını artırarak yineledi.

“Mersin Eğitimin Niteliğinin Geliştirilmesi” projesi ile farklı alanlarda pek çok başarılı çalışmaya imza atan Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde de geliştirdiği projelerle başarısını daha da arttırmayı hedeflemektedir.

İl genelinde 1141 okul, 11.307 derslik 370.446 öğrenci kapasitesiyle Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2017-2017 eğitim öğretim yılında da çeşitli alan ve projelerle yeniliklerin ve başarıların öncüsü olma iddiasıyla hazırlıklarını tamamladı.

Bu doğrultuda;Eğitim Yöneticileri ve Öğretmenlerin Geliştirilmesi Alanıile Eğitimin Paydaşları ile İşbirliği Alanıkapsamında aşağıdaki çalışmalar gerçekleşmiştir.

İlk ve Ortaokul düzeyinde 17, Lise düzeyinde 24, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Liseleri düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredatın yenilenmesi üzerine " Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım Çalışmaları Uygulama Takvimi"hazırlanarak uygulamaya kondu.

             Yayımlanan takvimde  müfredatın neden yenilendiğinden, müfredatta öne çıkan yeniliklerin ne olduğuna kadar her şey madde madde ve ayrıntılı bir şekilde anlatılacak; temel eğitim ve ortaöğretimdeki tüm öğretmenlerimize tanıtım eğitimi verilecektir. 6-12 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak tanıtımeğitimleriyle öğretmenlerimiz müfredat hakkında bilgilendirilmiş olacaklar. Böylelikle 2017-2018 öğretim yılı başlarken öğretmene yönelik hazırlıklar tamamlanmış olacaktır. 

Diğer taraftan, Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Meslekî Gelişim Çalışmaları dönemlerinde, ilimizde görev yapan eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin, çağın eğitim gereksinimlerine uygun eğitim anlayışına yönelik konularda fikir alışverişinde bulunmak, eğitime yönelik güncel ulusal ve uluslararası gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek amacıyla Mersin Öğretmen Akademisi yapılanmasına gidilmiştir. Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerin kendilerini geliştirmeleri için her türlü fırsatı hazırlamaya çalışmakta, öğretmenlerin kendini yenilemek ve geliştirmek arzusunda olmaları bilinciyle Meslekî Gelişim Çalışmaları 2017 Eylül döneminde, Mersin üniversitesi ve Toros Üniversitesi’nden 12 Akademisyen ve branşında uzman 74 öğretmenin katılımıyla, çalışmalarını planlamıştır. Meslekî Gelişim Çalışmaları 2017 Eylül döneminde yaklaşık 4500 öğretmen 54 farklı oturumda gerçekleşecek atölye çalışmaları, seminerler, film ve kitap eleştirisi faaliyetlerinekatılacaklardır.

Eğitim Ortamları ve Fiziki Alanlar kapsamında;

2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 56 okul inşaatı devam ettirilecek olup bu yatırımların toplam maliyeti 381.567.685,00 TL’dir. Devam eden okul inşaatları tamamlandığında okul ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmı giderilmiş olacaktır.

Mevcut okullarımızın fizikî ortamlarının iyileştirilmesi kapsamında 7.100.000,00 TL harcanarak 77 adet okulun bakım ve onarımları tamamlanmış olup yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmiştir.

Akademik ve Kültürel/Sosyal/Sportif Alanlarda Öğrenci Faaliyetleri Alanı kapsamında ise;

  • 2017 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) Faaliyeti projeleri, 
  • "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında yürütülecek projeler,
  •  Avrupa Kalite Etiketi alan eTwinning projeleri 
  • Başarı Güçlü Zihinler İster Güdümlü Projesi, (Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Proje desteği toplam 1.000.000 TL olup 7 ilçemizde 32 ilköğretim okulunda öğrenim gören toplam 18.590 öğrenciyi hedef almaktadır.),
  • Bilge Dede´nin Öğütler Kutusu isimli tiyatro oyunu projesi ( Mersin Barosu ve Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle devam eden proje çocukların istismardan korunma yönünde bilinçlenmelerini sağlayan, toplumda bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.)
  • Mersin Çocuk Üniversitesi Projesi,( TÜBİTAK önderliğinde farklı yaş gruplarında ve farklı birikimlere sahip bireyleri bilimle buluşturup, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir anlama getirmesi amaçlamaktadır.),
  • Resmî tüm ortaokul ve liseler için 2017-2018 Vizyon Belgesi Projesi,
  • Akademik Başarının İzlenmesi ve Geliştirilmesi Projesi (Son üç yıla ait branşlar bazında ilçe, il ve Türkiye ortalamaları dikkate alınarak, ilçe karneleri oluşturuldu, 2017-2018 öğretim yılı için tüm ortaokul ve ilçelerden TEOG hedefleri belirlenmesi istendi.)

Projeleri Mersin Eğitimin Niteliğinin Geliştirilmesi projesi hedefleri doğrultusunda yürütülecektir.

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Yönetişim” ilkesi ile ekip ruhunu birleştirerek çalışma prensipleri geliştirmiş, yeni alanlarda farklı bakış açılarıyla eğitimin niteliğini geliştirmeyi hedeflemektedir. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır mantığıyla çalışan personele,öğretmenlere, eğitim yöneticilerine ve Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine başarılar diliyoruz. Ayrıca projelerimizde bizden desteğini esirgemeyen Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a şükranlarımızı iletiyoruz. Mersin en iyiye layıktır bunu biliyoruz. Mersin için en iyiyi hedefleyen herkese selam olsun…

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dumlupınar Mah. GMK Bulvarı 33130 Yenişehir/MERSİN - 0324 329 14 81 / 84

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.